Georgetown, Grand Cayman en Costa Maya, Mexico
Door: Leni
Blijf op de hoogte en volg Wim en Leni
21 Januari 2011 | Mexico, Mexico-stad
Donderdag lagen we, geheel volgens planning, om 12.00 uur aan de wal in Georgetown op Grand Cayman. Het is alweer schitterend weer en vandaag hebben we geen excursie maar gaan we wandelen en shoppen. Dit is zo’n beetje wat er hier te doen is, een belasting paradijs heet het. Maar om aan wal te komen is er eerst de tender. Dit keer de tender van het schip zelf dus kleiner dan bij Half Moon Cay. Bij het aan boord gaan doet de hele crew zijn best om iedereen heelhuids aan boord te loodsen. Voor zover wij weten is hen dat gelukt alhoewel een behoorlijk grote (lees dikke) Amerikaan tussen de wal en het schip viel, letterlijk dus. Het personeel schrok zich een hoedje net als iedereen in de tender. Maar de man deed alsof er niets aan de hand was terwijl er 3 mensen nodig waren om hem overeind te hijsen. Echt eng was het niet deze tender maar ik was wel blij dat we snel aan wal waren. Je zit een beetje als haringen in een ton. De stad Georgetown is (voor zover wij gezien hebben) een en al winkels. Er lagen vier cruise schepen waardoor het een drukte van belang was. Je zou denken dat de meeste mensen eerst even gaan rondkijken voordat ze van alles kopen maar niets is minder waar. Rond 13.00 uur zagen we een heleboel toeristen met heel veel tasjes sjouwen. Ook hier hebben de juweliers het druk. Aan ons niet besteed want meer dan een toilet souvenier hebben we niet gekocht. Leuk is het wel, zeer relaxed heen en weer wandelen en af en toe de zoveelste souvenier winkel in omdat zij misschien wel iets anders hebben dan de vorige vier. Natuurlijk is dat niet zo, maar het kan geen kwaad om dat even te controleren. Tussendoor een lege plek op een terras zoeken is ook nog een bezigheid. Wij vinden het nog steeds erg leuk.
Ineens kwamen we langs een Dairy Queen. Ik heb daar een overheerlijke Peanut Buster Parfait gekocht. Een heleboel softijs met een heleboel warme chocolade fudge en pinda’s, meer dan lekker en een vervanging voor de lunch want je zit er behoorlijk vol van. Wij willen zeker niet de laatste tender (17.30 uur) waar vast een hele lange rij voor is dus rond 17.00 uur zijn we terug aan boord gegaan. De rij viel reuze mee en omdat wij het schip inmiddels kennen vinden wij snel onze weg uit de drukte. Het is alweer een hele leuke dag geweest, genietend in tropische temperaturen.
Vrijdag ochtend was het 10.00 uur toen het schip op zijn plaats aan de kade lag. Voor vandaag hebben we een excursie geboekt naar een Maya ruïne, Chacchoben. Bijna meteen nadat wij onderweg waren hadden we een dejavu, midden op de weg een spijkermat en wat soldaten met een geweer om de schouders. Controle dus, het ziet er veel enger uit dan het is maar ze doen wel heel belangrijk. Er werd zelfs onder de busjes gekeken. Ik weet niet meer hoe ze heten in Mexico maar wij noemen het gewoon drempels. Ook dat was een dejavu, Het zijn ongelooflijk gemene drempels en je kunt er alleen stapvoets overheen rijden want anders gaat er van alles kapot. Ik kan het niet uitstaan dat ik niet meer weet hoe ze in het Spaans heten, misschien weten Ab en Edith het nog?
Wij hebben zeker geen spijt dat we dit gedaan hebben wat het was erg mooi om te zien. Het is heel indrukwekkend als je bedenkt dat dit heel erg lang geleden door mensen steen voor steen is gemaakt, zonder machines want die waren er nog niet. Onze gids vertelde dat vlak voor Kerstmis een groter gedeelte van de opgraving open zou gaan. Maar toen vonden de archeologen ineens een skelet en is dat niet door gegaan. Overigens waren ze nog niet terug van hun Kerstvakantie. Toen we weer terug waren in de haven was er niet zo vreselijk veel tijd meer om nog te winkelen. Nu is winkelen in Mexico niet echt heel ontspannen want de Mexicanen hebben het verkopen en afdingen uitgevonden. Toen wij in een winkel iets gekocht hadden riepen alle andere: nu is het mijn beurt. Zeker toen ik bij een juwelier een bedel van een Maya tempel, voor mijn armband had gekocht. Daarna was ons geld wel op voor vandaag en zijn we weer terug aan boord gegaan. Deze keer zonder tender maar wel een behoorlijke wandeling over de pier.
Vanavond is onze tweede formal night en we gaan wel weer “ even” op de foto maar zullen die zeker niet gaan kopen als ze niet leuk zijn. Er moet na het eten nog wel ruimte overblijven voor de dessert extravaganza. Echt een hele happening en alle koks doen vreselijk hun best om de mooiste en lekkerste toetjes te maken. Ze zien er niet alleen geweldig uit maar zijn ook nog erg lekker. Meer daarover de volgende keer.
Voor nu groetjes Wim en Leni
22 Januari 2011 - 15:10
Ina:
het meest voorkomende verkeersbord van mexico: opgelet "topes" (verkeersdrempel). levensgevaarlijk zijn die dingen ............... was niet zo moeilijk Leni om daar achter te komen -lol-
Kunnen jullie nog wel een 2e week aan jongens????? Wat een lekkere luxe vakantie zeg. Leuk verhaal weer (behalve van die dikke Amerikaan dan) met leuke foto's. Ik blijf het herhalen totdat ik het zie: tri-pod ;) Groetjes van ons en blijven genieten!!!! -
22 Januari 2011 - 15:49
Edith:
Nou Ina heeft al antwoord gegeven op de "Topes" :-) Hi.hi: bij ons was de post onbemand, en konden lekker doorrijden. Was een mooie excursie he!
Nog een heerlijke en leuke week voor de boeg. Lekker van genieten!!
Fam: VandenBerg: veel plezier in Collingwood !
groetjes
Ab & Edith
ps: we zijn benieuwd naar de formal-night-foto's !!