Al lang thuis

Door: Leni

Blijf op de hoogte en volg Wim en Leni

02 Februari 2011 | Turkse en Caicos Eilanden, Cockburn Town

Zaterdag moesten wij uiterlijk om 1.00 uur ’s nachts onze koffers op de gang zetten met de labels eraan zodat ze wisten wanneer wij van boord zouden gaan. Wij zaten in groep paars 1, wij zouden rond 9.15 uur van boord moeten volgens de planning. Dus we hebben ruim de tijd genomen om voor de laatste keer een heerlijk en uitgebreid ontbijt te nemen. Toch wel erg lekker hoor als je op je gemak langs de buffetten kunt lopen en kiezen wat je lekker vind. Het eerstvolgende wat we eten is vliegtuig eten en dat smaakt niet zo.

Het is echt een enorme drukte aan boord van het schip bij zo’n wisseldag. Jammer genoeg moeten wij van boord maar er blijven ook passagiers en er komen veel nieuwe passagiers aan boord. Maar het is allemaal heel goed georganiseerd dus om 9.30 uur stonden wij in de rij voor een taxi met onze koffers. Ook daar een drukte van belang maar een aantal sheriffs zorgen ervoor dat alles keurig verloopt. Onze eerste vlucht gaat om 14.05 uur, we waren dus ruim op tijd op het vliegveld. Het inchecken ging redelijk snel dus nu konden we alleen nog maar wachten tot het tijd was voor onze vlucht. Onze koffers zien we terug op Schiphol en toevallig zagen we ze de band op gaan het vliegtuig in. Het was ook op het vliegveld een enorme drukte want er lagen nog meer cruise schepen waar ook allemaal toeristen vanaf kwamen rollen. Overal zaten en lagen mensen terwijl er niet echt veel te zien is.

Keurig op tijd gingen we de lucht in en we landen 20 minuten te vroeg in Atlanta. Dat is het drukste vliegveld ter wereld en dat is te merken. Wij kwamen aan in terminal A en onze volgende vlucht vertrok vanuit terminal E. Om nog wat beweging te hebben, voor onze volgende lange vlucht, zijn we gaan lopen. Na een lekker kopje koffie en een sigaret konden we meteen aan boord. We hadden kennelijk windje mee want we zijn een half uur eerder dan gepland op maandagochtend op Schiphol geland. Er waren veel passagiers aan boord die een transfer vlucht hadden dus onze koffers waren er snel. Om 8.45 uur waren we met onze auto op weg naar huis.

We hadden bedacht om wakker te blijven en dan ’s avonds vroeg naar bed maar aan het eind van de ochtend zijn we toch maar even een dutje gaan doen. Ik moet dinsdag om 4 uur op mijn nieuwe school zijn om mezelf informeel te introduceren. Woensdagochtend zijn we allebei aan het werk gegaan. Ik heb vandaag dus mijn eerste werkdag erop zitten en het was meteen een lange dag want ik had een MT bijeenkomst tot 7 uur vanavond. Het was vandaag vooral nog vreemd, ik heb een heleboel mensen gezien vandaag en het gebouw ken ik nog lang niet. Ik kan inmiddels mijn eigen kamer, de toilet en de docentenkamer vinden. Ik verwacht dat het snel zal wennen. Maar er moest natuurlijk nog van alles gedaan worden thuis. Daarom is dit verslag zo laat.

Dit was weer een zalige vakantie die zeker voor herhaling vatbaar is. Voor iedereen die het nog niet wist: jezelf laten verwennen aan boord van een cruise schip is echt heel lekker, een aanrader dus.

Voor nu zit het er weer op, groetjes Wim en Leni