Een lange reis en de mierenhoop
Door: Leni
Blijf op de hoogte en volg Wim en Leni
16 Juli 2012 | Hong Kong, Hong Kong
Na de douanecontrole en het roken lagen onze koffers al keurig op de band toen wij eraan kwamen. Voor onze transfer naar het hotel moesten we naar balie 4 in hal B, om 7.45 uur stonden we voor die balie en kregen we een stikker op ons T shirt. Vervolgens een kleine dame die voor ons uit rende, zij liep een beetje scheef met wapperende armen maar wel snel. Om 8.30 uur zou de bus komen en die was ook weer keurig op tijd. Volgens ons 45 minuten rijden naar het hotel, je raad het al: om 9.15 uur waren we bij ons hotel. Wij werden verwacht maar de kamer was nog niet klaar. Wel konden we nog ontbijten en aangezien we honger hadden hebben we dat meteen gedaan. Het hotel is super, het ontbijt is goed als je het gedeelte waar de chinezen hun eten halen ’s ochtends overslaat. Niet alleen hetgeen zij zo op de vroege ochtend naar binnen slaan vinden wij niets maar ze eten ook nog eens niet erg netjes. Slurpen mag kennelijk, en soep hoort kennelijk bij een chinees ontbijt. Na het ontbijt even de omgeving bekeken en de eerste ATM machine gevonden om wat HKD te pinnen. Onze kamer was keurig volgens afspraak om 10.30 uur klaar en is behalve schoon ook erg netjes.
Onze eerste indruk van Hong Kong: warm en heeeeeeeel veel mensen, net een mierenhoop. Op 5 minuten loopafstand van ons hotel is er een metro station, Fortress Hill. De metro in Hong Kong is vol en druk maar ook erg schoon. Geen papier of kauwgum op de grond te vinden, niet in de trein en niet op de stations. Op de stations zal er zeker niemand voor de metro springen want er zijn deuren op het station die pas open gaan als er een trein stil staat en daar de deuren van open gaan. Ondanks de drukte laat iedereen eerst alle mensen uitstappen, erg gedisciplineerd allemaal. Bij ons zou iedereen aan het duwen gaan maar dat is er hier niet bij. Het is trouwens heerlijk koel in de stations. We hebben de indruk dat je heel Hong Kong onderdoor kan lopen via de stations. Even van het ene naar het andere station wil zeggen dat je een behoorlijk stuk moet lopen. Het lijkt een beetje op onze luchthaven met al die rolpaden. Zelfs het “mind your step” is hier te horen. De Chinese versie ervan is niet te verstaan. Alhoewel iedereen ook Engels spreekt is het toch moeilijk om ze te verstaan, het lijkt alsof alle chinezen een spraakgebrek hebben. Misschien gaan we er nog aan wennen.
Ondanks dat we ook nog moesten overstappen op een andere metrolijn ging alles voorspoedig. Er staan keurig overal bordjes, in het Chinees en in het Engels, naar alle toeristische attracties. Wij waren op zoek naar de “avenue of stars” en naar de Hong Kong Tourism Board. Het bleek een hele leuke wandeling over een boulevard te zijn. En aan het eind: de cruise terminal van Hong Kong met natuurlijk een heel chique winkelcentrum. Mooi even gevonden voor Ab en Edith. Wij kennen daar de weg inmiddels hoor. Die stars vielen behoorlijk tegen: uitsluitend Chinese sterren., nageaapt van de Hollywood walk of fame. Het was toch erg leuk, zo konden we aan de temperatuur en de metro wennen en hadden we goed zicht op de sky line van Hong Kong. Omdat we niet geslapen hadden en inmiddels wel een hele lang dag hebben gehad zijn wij rond 17.00 uur naar ons hotel terug gegaan en hebben wij eten besteld voor op de kamer: chicken Pad Thai. Het restaurant van ons hotel heeft 1 Michelin ster, ik weet niet waar ze die voor gekregen hebben, de Pad Thai was wel lekker maar we hebben wel eens betere gegeten. Waar was dat ook alweer Ab? Om 19.30 uur hield Wim het voor gezien, hij sliep om 19.32 uur. Ik wilde nog even lezen maar een half uurtje later vielen mijn ogen dicht, licht uit en ook ik was erg snel onder zeil. Morgen staat er veel op het programma dus daar moeten we voor uitrusten. Wat dat is lees je de volgende keer.
Wim en Leni
16 Juli 2012 - 16:25
Ab & Edith:
Ni Hao,
Erg fijn dat de eerste indrukken zo goed zijn. Prachtige skyline !
Fijn dat jullie alvast poolshoogte bij de cruiseterminal zijn wezen nemen.
Veel plezier in Hong Kong !!! -
16 Juli 2012 - 16:28
Monique:
Zo te zien hebben jullie daar in ieder geval beter weer dan wij hier.
Geniet ervan
Dikke kus Monique, Tanisha en Semmy