Dan maar omhoog!
Door: Leni
Blijf op de hoogte en volg Wim en Leni
17 Juli 2012 | Hong Kong, Hong Kong
De peaktram is een ouderwetse tram (lijkt een beetje op onze oude trams) die door een kabel omhoog getrokken wordt. En hij gaat echt hoog! Inmiddels is er wel veel meer bewolking gekomen dus het uitzicht zal wel tegen vallen. Eenmaal uit de trein zijn er nog een aantal roltrappen te gaan tot het punt waar je een 360 graden uitzicht op Hong Kong hebt. Een drukte van belang met allerlei winkeltjes en restaurants. Maar het uitzicht is geweldig, jammer dat het niet helder is. Wij denken trouwens dat het nooit helder zal zijn in Hong Kong want je ziet de smog. Maar je kunt wel heel ver kijken, zelfs het cruiseschip is te zien. Naar beneden met de tram is wat enger dan omhoog, de conducteur moet flink op de remmen hangen, maar we zijn veilig beneden gekomen. Omdat we toch op hoogte zijn vandaag besluiten we ook meteen maar door te gaan naar Ngong Ping village dat moeten we naar toe met een kabelbaan. Daar is ook het Po Lin klooster en de grote Boeddha. Eigenlijk wel eng die kabelbaan want we gaan veel over het water, het is heel erg hoog en een rit van 25 minuten. We doen het toch, we arriveren om 16.00 uur en de laatste gondel gaat om 18.00 uur. We moeten dus niet treuzelen.
De rit met de kabelbaan valt mee, we zitten met zijn 2-en in de gondel. Maar naarmate we hoger komen is er ook steeds meer mist, uiteindelijk zitten we tussen de wolken. Dat maakt het nog enger maar we komen veilig aan. Alweer is er een winkelstraat waar je door moet als je de Boeddha en het klooster wil zien. Hartstikke stom van ons dat wij dachten dat we geen trappen meer hoefde te klimmen als we met de kabelbaan gingen, dat moet dus wel als je dat grote ding van dichtbij wil zien. Ondanks de warmte besluiten we toch de klim maar te doen. Vreemd genoeg staat er op ieder etage een bordje dat je niet mag klimmen? Gelukkig hebben ze de enorme hoogte in verdiepingen verdeeld zodat je onderweg, echt niet om uit te puffen, van het uitzicht kunt genieten. Boven aan gekomen is de mist nog erger en zien we de Boeddha alleen maar omdat hij zo groot is. De klim duurde langer dan we dachten dus moeten we nog opschieten ook, het klooster is alleen vanaf de buitenkant te zien want het is gesloten voor publiek. Wij kwamen om half 6 bij de kabelbaan aan want ik wilde perse niet de laatste gondel hebben, stel je voor dat ze vergeten te tellen. Dat dachten meer mensen, pas om kwart over 6 zaten wij in de gondel, de mist was nog erger. De grootste helft van de terugrit hebben wij niets gezien vanwege de mist, we hingen er letterlijk in. Niet echt heel leuk maar we zijn toch veilig beneden aangekomen. We waren om half 10 terug in het hotel en zijn dus precies 12 uur op stap geweest vandaag pfff . Terwijl ik dit verhaal maak is het dinsdag tegen 6 uur ’s avonds en zijn we tussendoor even op de kamer. Ik had bedacht dat ik per 2 dagen een verslag zou maken maar dat wordt zoveel tekst dat ik zo meteen maar dit verslag van maandag ga plaatsen. Per dag is er teveel te zien en dus te schrijven. Voor ons gevoel zijn we al veel langer in Hong Kong terwijl het toch echt pas dinsdag is en onze 3e dag.
Tot de volgende keer, Wim en Leni
17 Juli 2012 - 15:54
A & E:
Jeetje wat een hoogte en wat een wolkenkrabbers zeg! En een mega big Boeddha !!
Ik geloof dat alles wel BIG is in HK.
Viel zeker niet mee met die warmte en hoge vochtigheidsgraad om al die trappen te beklimmen he. Ik krijg het er al benauwd van als ik er naar kijk. Jullie hebben dus weer een goede conditie training gedaan :-). Len, je hebt na afloop toch zeker wel een lekkere chocolade traktatie gekocht he ;-) ?
Veel plezier weer verder en groetjes van ons. -
17 Juli 2012 - 17:57
J & I ;>):
(Ik vind dat A & E altijd zo leuk staan!!!) Echt heel mooi allemaal! Een hoop dingen zou ik door de enorme hoogte dus altijd alleen maar op foto's kunnen zien ;>) De subway ziet er heel netjes uit, daar zou TO eens een voorbeeld aan moeten nemen met die gesloten deuren die pas open gaan als de trein tot stil stand komt! Uitleg van het bordje "niet klimmen" van je ietsjes oudere zus: je mag niet over de hekjes aan de zijkant klimmen of boven op gaan staan of zitten! -lol-
Jongens nog veel plezier verder, geniet er met volle teugen van allemaal! Groetjes ! -
17 Juli 2012 - 19:07
Monique:
Durfde je wel over dat water hihihihi, en dat met je hoogtevrees. Zo te lezen hebben jullie het erg naar je zin.
Dikke kus van ons -
21 Juli 2012 - 18:52
Linda:
Ik begin te snappen waarom ik geen verhaal op de mail kreeg ;-)